Godt gjennomført NM på Vigra

NM 2018 innendørs ble avviklet på Vigra 16-18 mars. Vi stilte med hele 13 skyttere og leverte alt i alt ett godt NM. Det ble 1 gull, 1 sølv og 1 bronse i tillegg til at mange oppnådde personlige målsetninger og rekorder.

2018-03-19
Skreiail

Vigra IL har på kort tid opparbeidet ei stor bueskyttergruppe med base i den flotte flerbrukshallen på Vigra som stod klar i 2013. Årets NM innendørs ble arrangert på en god måte i en flott hall for både skyttere og tilskuere.

Fredag var Arve Mosand, Tom Martinsen og Kai Nyeggen i aksjon med innledende skyting i sine klasser.

Arve ble nr 5 i klassen recurve herrer etter å ha skutt solide 562 av 600 mulige poeng.  Det stilte totalt 53 i denne klassen og Arve kvalifiserte seg til finaleskyting (32 beste) med god margin. Arve leverte 33 tiere og 19 niere !
Tom stilte i klassen barebow herrer som hadde 16 skyttere. Her var altså alle uansett garantert finaleskyting men plassering innledende ville avgjøre motstandere og veien videre i finaleskyting søndag. Tom ble til slutt nr 12 etter å ha ligget som nr 6 etter første runde.
Kai stilte i klassen recurve 50 med i alt 27 skyttere. Her ble det en 19 plass etter tidvis god skyting med 11 tiere og 9 niere og totalt 463 poeng.

Lørdag var det klart for innledende skyting for våre 10 resterende skyttere samt lagskyting i klassen instiktiv senior.

Irene Nyeggen som deltok på sitt første NM tok en flott 3 plass innledende i klassen instiktiv damer med 482 poeng. Heidi Leira Brodshaug ble nr 7 i klassen recurve damer junior med 423 poeng. Aino Leira Brodshaug ble nr 5 i klassen recurve kadett jenter med 494 poeng. Anders Moe vant sin klasse instiktiv rekrutt gutter med 478 poeng totalt. Andreas Liverud Hansen ble nr 4 i klassen compound kadett gutter med 541 poeng. Her kan det nevnes at Sander Figved vant innledende skyting med solide 578 av 600 mulige poeng. Pål Hansen ble med sine 523 poeng nr 13 i innledende skyting klasse compound herrer 50.

I klassen instiktiv herrer stilte Kristian Engen, Thor Arne Moe, Ivar Nordviken og Kurt Davidsen. Det var 15 skyttere i klassen og Kristian ble nr 4 med ny personlig rekord på fine 478 poeng. Kurt, Ivar og Thor Arne ble nr 10,11 og 12.

Lørdag ettermiddag var det så klart for lagskyting. Vi stilte 2 lag i klassen instiktiv. Anders, Kristian og Irene dannet Skreia 1 mens Kurt, Thor Arne og Ivar utgjorde Skreia 2. Her ble det etterhvert en meget spennende utvikling og Skreia 1 tok seg helt til finalen etter å ha beseiret både Harøy 1 og 2. Det ble til slutt H.E.G. IL som tok det lengste strået i finalen og dermed sølv til vårt lag etter meget god innsats ! Skreia 2 ble nr 6 etter å ha tapt for Harøy 1.

På søndag var alle våre skyttere klare for finaleskyting i sine respektive klasser. Nå var det vinn eller forsvinn i veien videre og vi ble vitne til spenning og skyting på meget høyt nivå !

Arve Mosand var tidlig i aksjon og måtte se seg slått ut med minst mulig margin i en shootout hvor 2 mm skilte skytterne ! Arve ble dermed ranket som nr 17 i sin klasse recurve herrer.

Tom Martinsen hadde heller ikke marginene på sin side og tapte åttendelsfinalen for Schelander fra Sandefjord. Tom ble ranket som nr 12 i sin klasse barebow herrer.

Aino Leira Brodshaug tapte knepent i kvartfinalen i sin klasse og ble ranket som nr 6 i recurve kadett jenter.

Heidi Leira Brodshaug vant sin åttendelsfinale men tapte kvartfinalen og endte på en 6 plass i klassen recurve damer junior.

Pål Hansen tapte mot Helland fra Bergen som for øvrig hadde høyest poengscore av alle i åttendelsfinalene. Pål ble ranket som nr 12 i sin klasse compound herrer 50.

Andreas Liverud Hansen møtte tøff motstand i sin semifinale og tapte denne. Han ble ranket som nr 4 i sin klasse compound kadett gutter etter å ha tapt bronsefinalen 144-134 (av 150 mulige poeng).

Kai Nyeggen skjøt en god åttendelsfinale som endte med knepent tap. Han ble ranket som nr 17 i sin klasse recurve herrer 50.

I klassen instiktiv herrer hadde vi 4 skyttere i åttendelsfinalene. Thor Arne og Kurt måtte se seg slått, mens Ivar og Kristian skjøt seg til kvartfinale. Her ble det stopp for begge 2. Det endte dermed med følgende ranking for våre i klassen instiktiv. Kristian nr 5, Ivar nr 6, Thor Arne nr 11 og Kurt nr 14.

Irene Nyeggen hadde walk over i sin åttendelsfinale og vant kvartfinalen etter solid skyting. Det ble så tap i semifinalen før vi ble vitne til en meget jevn og spennende bronsefinale som Irene vant !!

Anders Moe var sistemann ut og holdt hodet kaldt i en jevn finaleskyting som endte med seier og GULL !!

Det ble samlet sett en fin helg på Vigra for våre skyttere. Vi tar med oss medaljer i alle valører og gode prestasjoner og innsats fra samtlige skyttere !

Det er høyt nivå på de beste i NM og dette er i så måte en fin arena for våre skytter i forhold til å få referanser på eget nivå og utvikling.

Sosialt ble det også veldig hyggelig og alt i alt var det en fornøyd gjeng som dro hjem søndag kveld !

Kalender

Juni
MTOTFLS
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket