Årets snuoperasjon for Skreia 2

Kampen mot Raufoss 3 skulle vise seg å inneholde det meste. Rødt kort, gule kort i hytt og pine, straffe, voldsom innsats og fortjent hjemmeseier.

2017-06-05
jonmartin

Mandag 29.mai tok Skreia 2 imot Raufoss 3 til en klassisk "topp mot bunn"-kamp. Og det skulle bli en skikkelig fartsfylt affære, der det ikke var mulig å se hvem som var bunnlaget og hvem som var topplaget. Første omgangen var jevnspilt, med et lite overtak til Raufoss. Det så mørkt ut for Skreia da keeper Odd E. Kristiansen ble liggende etter å fått en smell i hodet, men han kom seg heldigvis opp på beina igjen ganske fort. Verre skulle det ble da Joachim Enger reddet ballen på streken med en refleksredning. Det resulterte i et helt riktig rødt kort og straffe til Raufoss, denne satte de enkelt i mål. Som et resultat av det røde kortet så gikk Kjetil Reinsby ned som midtstopper og man gikk over til å spille 4-4-1. De siste minuttene av omgangen var det Skreia som skapte mest og burde helt klart hatt ei utligning, men ballen ville ikke i mål for Thomas Westbye som feil på ballen. Raufoss gikk til pause med 0-1 ledelse.

Inne i garderoben ble gutta enige om å gi alt i andre omgang, det var ingenting å tape på å prøve. Om man skulle tape 0-1 eller 0-3 hadde ikke noe å si. Og det var et Skreialag som gikk til verks med fandenivoldsk innstilling og en innsats man ikke hadde sett fra dette laget så langt denne sesongen. Anført av en helt ny senterlinje med Fredrik Myhre og Kjetil Reinsby som midtstoppere og Morten Gaarder og Jon Martin Lundbekk på midten, så satset man knallhardt på å ha god balanse i laget og kjøre raske, presise overganger. Dette resulterte i flere sjanser og et stykke ut i omgangen kom belønningen. På et presist hjørnespark fra Jon Martin Lundbekk, hadde Fredrik Myhre en enkel jobbe med å stange inn 1-1. Etter utligningen fortsatte Skreia å skape store sjanser og Raufoss kan takke sin gode keeper for at det ikke ble flere baklengs. Han måtte ut i full strekk ved et par anledninger. Men til slutt så måtte han gi tapt, Morten Gaarder kom seg fri på høyrekanten og fant Thomas Westbye inne foran mål. Denne gangen gjorde han ingen feil og hamret ballen i nettet til 2-1 ledelse til Skreia. Snuoperasjonen var et faktum, men nå ventet det femten minutter med knallhard jobbing. Gutta viste en fantastisk innsats og kunne til slutt juble hemningsløst for sesongen første seier. Fullt fortjent! Men innsatsen kom med en liten bismak, 1 rødt og 5 gule kort ble det til Skreia, mens Raufoss bare samlet med seg 3 gule.

----------------------------------------------------------------------------------------

Skreia 2 - Raufoss 3 2-1 (0-1)


0-1     Straffe Raufoss

1-1     Fredrik Myhre (Jon Martin Lundbekk)

2-1     Thomas Westbye (Morten Gaarder)

Lagoppstilling: Odd E. Kristiansen - Tor Kristian Lundbekk, Fredrik Myhre, Joachim Enger, Håvard Hvamstad - Eirik Bekkemellem, Per-Johan Røise, Kjetil Reinsby, Amund Kjelsberg, Fredrik Thoresen - Thomas Westbye

Benken: Tor Håkon Fagerholm, Morten Gaarder, Steffen Bakken Henningsen og Jon Martin Lundbekk

Trenere: Thormod Haugen og Kai Arne Laeskogen